Formarea şi rafinarea culturii antreprenoriale

Pentru a avea succes, în calitate de antreprenor, ai nevoie de o idee foarte bună, cu care să ieşi în evidenţă faţă de restul lumii. Chiar dacă ai un spirit antreprenorial, ai nevoie şi de anumite cunoştinţe care să te ajute să-ţi materializezi ideea de afacere.

Indiferent dacă afacerea pleacă de la zero, creezi un sector nou al unei organizaţii de succes sau cauţi un mod de investiţie în domeniul afacerilor, competenţele şi cunostinţele antreprenoriale sunt cele mai importante pentru îndeplinirea ambiţiilor şi pentru obţinerea câştigului financiar aşteptat.

Programul Performează.ro urmărește, printre altele, formarea și rafinarea culturii antreprenoriale. Parte integrantă a proiectului sunt cursurile gratuite de antreprenoriat, de care beneficiază fiecare dintre cei care s-au înscris în acest program și au „bifat” toți pașii necesari pentru a merge mai departe.  Orice antreprenor care își dorește să își construiască o afacere de succes are nevoie, în primul rând, de cunoștințe (cel puțin de bază) în antreprenoriat.

Credem că este foarte important pentru orice om de business, să dețină o bază de plecare formată dintr-un anumit set de abilități, dar și de informații teoretice.

În cadrul cursurilor analizăm și punem în practică principii moderne de antreprenoriat. De asemenea, punem la dispoziție toate resursele și expertiza instructorilor pentru a ghida cursanții pe tot parcursul sesiunilor de instruire.

Printre subiectele dezbătute la curs, discutăm și despre analiza contextului extern și intern necesar dezvoltării unei afaceri și despre conturarea și segmentarea sectorului țintă de clienți. Odată definite aceste aspecte, vom continua cu alegerea celor mai potrivite canale de distribuție și vânzare a produsului  și cu modul în care trebuie  întreținută relația cu clienții.

Tot în cadrul cursurilor explicăm și importanța creării de parteneriate și contracte cu alte terțe părți care te vor ajuta în dezvoltarea afacerii tale.

Astfel, poţi obţine resurse pentru conducerea întregului ciclu de dezvoltare al companiei. De la dezvoltarea ideii iniţiale, aplicarea tehnologiilor şi cercetărilor necesare, crearea strategiilor de acţiune, a materialelor de marketing credibile, crearea echipei de angajaţi, parteneri şi investitori şi până la managementul producţiei, finanţelor şi al operaţiunilor.

În plus, alături de alegerea celor mai potrivite tipuri de resurse, îți vom împărtăși câteva din activitățile cheie necesare unui demers ordonat și eficient al afacerii tale