Interviu Andrei Militaru, CEO NOD

Consideraţi cursurile, workshopurile de management şi antreprenoriat benefice pentru dumneavoastră?

Businessul este un proces continuu de educare şi consider că o abordare profesională în care acest process să facă parte din activitatea zilnică este obligatoriu pentru a avea succes. Absolut toate cursurile, workshopurile au avut un impact pozitiv asupa activităţii mele, unele mi-au reaşezat pe fundamente mai clare cunostinţele, altele mi-au deschis noi oportunităţi de gândire sau de business, altele efectiv m-au făcut mai bun profesional.

Consideraţi că un mini-MBA este un avantaj ?

Da, este un proces accelerat de învăţare şi cu siguranţă temele parcurse se concretizează în competenţe şi în avantaj competitiv.

Ce sfat aţi avea pentru viitorii antreprenori?

Sa aibă pasiune, respect şi responabilitate. Să aibă anduranţă şi să se focuseze pe lucrurile care contează şi ajută în atingerea scopului. Iar scopul este unul simplu: o companie de succes. Cred că marile greşeli din antreprenoriat se datorează lucrurilor mărunte, care ori nu sunt gestionate bine, ori deviază activitatea de la scop. Un scop bine definit, o strategie clară, un plan structurat de implementare, o execuţie bună sunt căile clasice de urmat. Din pasiune, cu respect faţă de muncă şi oameni şi cu responsabilitate pentru colegi şi parteneri.

Ce planuri aveţi pentru businessul dumneavoastră în următorii ani?

Planuri sunt multe, rămâne să vedem dacă avem competenţele şi resursele să le implementăm. Deşi ne dorim o dezvoltare accelerată, trebuie să cântărim bine care vor fi vectorii principali, unde să ne canalizăm resursele, unde să ne focusăm atenţia. Pentru asta trebuie să îţi cunosti bine competenţele, sa ai multe date, bine structurate, pe care prin analiză să conturezi mai bine planul de dezvoltare. Şi neapărat o echipă foarte bună de profesionişti care să implementeze executiv aceste planuri. De altfel consider că resursa umană este catalizatorul în dezvoltare şi face cu adevărat diferenţa în execuţie.